Alap cupcake-recept (Nigellatól lestem el):
- 125 dkg vaj
- 125 dkg cukor
- 125 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál sütőpor és ugyanennyi szódabirkabóna - utóbbiból 1 is elegendő, mert könnyen megkeserítheti a sütit
- ráadásként 1 teáskanál vaníliaaroma
És a mai extra hozzávalók:
2. amarettoszirup (én Monint használok mindig) - zöld papírban
3. morzsolt amarettini (olasz kávésütemény) - sárga papírban
4. sűrű fehércsokiszirup (ebből is Monin) - piros papírban
Ezeket szórtam a fenti mennyiségből született, 4 felé elosztott nyers masszába.
Már így nézve is ínycsiklandó...
Hát még 15 perc múlva:
Látszik, hogy a fehécsokiszirup egész megváltoztatta a tészta sülését, a cukorbomba vulkánként törte fel a cupcake tetejét.
A díszítés még hátravan...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.