Anyukám Ilona, Inci, a tegnap készült cupcake-k mind a célt szolgálják, hogy valami igazán egyedi sütivel lepjem őt meg. Az alapokról tegnap már regéltem, mára maradt a díszítés.
Két krémet készítettem a cupcake-hez; mivel az eper (és a málna) a favorit sütiízesítés terén nálunk, ezúttal is ezt választottam. Saját, fagyasztott eperből 250-250 grammot vettem, pürésítettem, majd az egyik adagba egy csomag hidegen készíthető vaníliapudingot kevertem, a másik felét mézzel édesítettem, és állagát zseléfix-szel javítottam fel.
Ezúttal úgy terveztem, az egyiket habzsákkal teszem a cupcake-re, a másikat pedig kanállal. A díszítéshez rózsaszín fondant-t, piros marcipánt, ehető gyöngyöt és szívcukorkákat használtam.
A névnapi sütire a koronát a gyerekek tették fel, 2-2 saját mini tortácskát készítettek.
A kölköknél a sima zseféfixes eperpüré volt a Nr.1., így azon kívül, hogy az utolsó falatig elnyalogatták, mama tortájára is azt tettek. Ezt marcipán- és fondantrétegek követték, továbbá a kivágott állatfigurák, virág- és szívmotívum. A díszítést kiszúróval készítették, a ráadást pedig ehető cukorkák és szívcukorka adták.
Az illesztésről, valamint a csillogó lezárásról cukorsziruppal gondoskodom - ehhez 1:1 arányban vízet és cukrot melegítek, olvadásig. Hűtőben, üvegben tárolom, ha el nem fogyna, hosszú hónapokig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.