A szokásos és itthon tuti sikernek számító epres cupcake elkészítése mellett 2 újdonságot próbálok ma ki.
Az epres sikerdarab (a képen a felső sorban) receptje a következő: cupcake alaprecepthez 2 evőkanál eperszirupot öntök (továbbra is Moninit használok, de a legjobb frissen passzírozott eperrel).
Epres cupcake
2 evőkanál passzírozott eper (vagy Monini eperszirup)
utóbbival kicsit édesebb lesz, friss eper esetén viszont hamisítatlan eperízt élvezhetünk
A középen látható kékes-zöld "izé" egy érdekesnek tűnő, de a nyers tészta alapján, jó a kombináció; az alaptésztához kis curacao-t kevertem (2 teáskanálnyit, de csak azért nem többet, mert a színét akartam használni, az ízét nem erőteljesen). Ráadásként csokis reggeliző golyókat kevertem a tésztába.
Kék cupcake csokiropogóssal
2 teáskanál curacao szirup (esetleg likőr) vagy ételszínező3 evőkanál csokigolyó (Nesquick reggeliző pehely)
A 3. és egyben általam favorizált, igen egyszerű darabba rumba áztatott mazsolát kevertem.
Rumos-mazsolás cupcake
2 teáskanál rumba áztatott mazsolaA tésztát 200 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
A végeredmény már elkészült, az ízek is kiderülnek hamarosan...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.