A csökkentett szénhidrát tartalmú mellett készítettem csokisat és epreset, valamint egy újjal is próbálkoztam, kandírozott gyümölcsöt kevertem az alaptésztába, egy kis amaretto sziruppal megspékelve.
Részletesebben: a 12 darabhoz elegendő alapreceptet 3 felé osztottam, így a kész tésztából 3 darab kb. 160 grammnyi adagot képeztem.
Csokis cupcake
a tésztához 2 evőkanál holland kakaóport kevertem
az állagát feljavítandó tejet vagy pl. csokiszirupot keverhetünk bele, én az utóbbit tettem
Epres cupcake
ezt már többször megosztottam, eperrel vagy epersziruppal készül
Cupcake kandírozott gyümölccsel
az alaptésztába 2 evőkanál kandírozott gyümölcsöt kevertem
amarettosziruppal lazítottam, de felnőtt változatban likőrrel javaslom
3 csodás darab sikeredett a tetejére, a visszatapsolt sajtkrémes csokis, egy szintén visszatérő epres, valamint egy könnyű túrós.
Epres krém
25 dkg pürésített eperhez 1 zacskó hidegen készíthető vaníliapudingot keverünk - és már kész is
Túrós cupcake tető
25 dkg zsírszegény krémes állagú túró
fél deci habtejszín
vaníliáscukor (1-2 tasak)
egy citrom reszelt héja
kevés porcukor ízlés szerint
Mindhárom krémet habnyomóval töltjük a cupcake tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.