A mai kurzus a marcipán megmunkálásáról szólt, és ezúttal is csak csupa jót mondhatok. A mester nagyszerű volt, az alapanyagról kár is litániát írnom, aki szereti a marcipánt, tudja, hogy a Szamos idehaza megkérdőjelezhetetlen minőség.
Első körben rózsákat készítettünk, natúr, majd színezett marcipánból.
Zoli, a mester mutatja mi meg készítjük...
A rózsák után a makett-torta (ezúttal nem valódi tortával dolgoztunk, az majd a következő alkalom témája lesz) bevonása következett. Ezt már gyakorlottabban csináltam, és annyira elégedett voltam a végeredménnyel :) Kár, hogy a valódi torta nem ilyen illedelmesen viselkedik...
Simítgatás után jött a dekorálás, szalag, illetve levélformázás (pontosabban, mindenki azt készített, amihez épp kedve volt, a lelkes mester segédkezett, bemutatózott), majd a fotózás, oklevélátadás és csomagolás...
Az igazán vicces az volt, hogy az egész kurzust egy kvázi kirakatban csináltuk, előttünk folyamatosan változtak a turistacsoportok, akik bőszen fényképezték a szorgos kezeket és a formálódó marcipánt.
Folyt.köv. pénteken!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.