Említettem már, hogy a karácsonyi témavilágból a magyalt, mint szimbólumot szeretem a legjobban. Nemrég vásároltam néhány doboz PME ehető karácsonyi cukorkát. A mai sorozatot fenyő- és természetesen magyaldekorral láttam el.
Az alapot mézes süti jellegűre készítettem:
Mézes karácsonyi cupcake csokikrémes tetővel, ehető karácsonyi motívumokkal
- 125 dkg vaj
- 125 dkg cukor
- 125 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabirkabóna
- 2 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék (pl.: Kotányi)
- ráadásként 1 teáskanál vaníliaaroma
A tetejére egyszerű csokikrémet kreáltam; 300 gramm étcsokoládéra 150 ml forró tejszínt öntöttem. Összedolgoztam, pihentettem 10-en percet, majd elektromos habverővel lazítottam kicsit a szerkezetén. Késsel a cupcake-re dolgoztam.
Ehető cukorkákkal, illetve marcipánból készült magyallevéllel és apró bogyók gyanánt, cukorkával díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.