2012. december 11., kedd

Gesztenyés cupcake

A hétvégén egy kurzuson gesztenyét és marcipánt használtunk, és annyira a számban maradt az íze, hogy megleptem magunkat egy rumos-gesztenyés cupcake tésztával - azért csak tészta, mert a tetőre már nem volt alkalom... majd legközelebb!


Rumos-gesztenyés cupcake
100 gramm barna cukor
125 gramm vaj
125 gramm liszt
2 nagy tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag gesztenyemassza
2 evőkanál rum
2 evőkanál tejszín

A fagyasztott vagy hideg, de még kellően kemény gesztenyemasszát nagy lyukú reszelővel felaprítjuk, majd a rummal, végül a tejszínnel meglocsoljuk, és jó habosra keverjük.
Közben a mixerben elkezdjük a hozzávalókat összerakni; a tojást a barna cukorral habosra, világosra keverjük, majd jön hozzá a lágy vaj és a vanília. Befejezésként pedig a liszt és a szódabikarbóna, ezt követően a tej. 
Ha a massza összeállt hozzáadjuk a gesztenyemasszát, nagy sebességen jól összedolgozzuk, habosítjuk. 
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Mivel nincs benne sütőpor, kicsit tömzsibb marad, de a gesztenye pont annyi krémességet ad hozzá, hogy a sütőpor nem fog hiányozni. 
Mennyei - elhihetitek :)  


Ha legközelebb csinálom, kétféle tetőt tudnék elképzelni hozzá, egy nagyon egyszerű vaníliás-tejszíneset vagy egy mascarpone alapú vaníliás, tejszínes krémet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...