Rumos-gesztenyés cupcake
100 gramm barna cukor125 gramm vaj
125 gramm liszt
2 nagy tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag gesztenyemassza
2 evőkanál rum
2 evőkanál tejszín
A fagyasztott vagy hideg, de még kellően kemény gesztenyemasszát nagy lyukú reszelővel felaprítjuk, majd a rummal, végül a tejszínnel meglocsoljuk, és jó habosra keverjük.
Közben a mixerben elkezdjük a hozzávalókat összerakni; a tojást a barna cukorral habosra, világosra keverjük, majd jön hozzá a lágy vaj és a vanília. Befejezésként pedig a liszt és a szódabikarbóna, ezt követően a tej.
Ha a massza összeállt hozzáadjuk a gesztenyemasszát, nagy sebességen jól összedolgozzuk, habosítjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Mivel nincs benne sütőpor, kicsit tömzsibb marad, de a gesztenye pont annyi krémességet ad hozzá, hogy a sütőpor nem fog hiányozni.
Mennyei - elhihetitek :)
Ha legközelebb csinálom, kétféle tetőt tudnék elképzelni hozzá, egy nagyon egyszerű vaníliás-tejszíneset vagy egy mascarpone alapú vaníliás, tejszínes krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.