Tésztája talán a pogácsához hasonlít a legjobban, készülhet mazsolával vagy anélkül. Bővebb ismeretek a wikipedian is elérhetőek.
És akkor következzék a tészta, ahogy én csináltam.
SCONE
225 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
30 gramm porcukor
55 gramm szobahőmérsékletű vaj
150 ml tej
mazsola - ízlés szerint, kb. 50 grammot használtam
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Konyhai géppel elegyítjük a hozzávalókat, amikor már kellően egynemű, liszttel megszórt konyhalapon befejezzük a gyúrást, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
Könnyű, kifejezetten kellemes állagú, lágy masszát kell kapjunk. Pogácsaszaggatóval formázzuk a kis zsemléket. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Frissen, langyosan, házi készítésű (esetleg friss) lekvárral egyszerűen mesés, és szerintem elkészíteni is igen egyszerű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.