Ez egy elég egyszerű torta, piskótából és vajas csokikrémből, ez esetben igazából a külső burkolattal voltam elfoglalva.
A tésztához:
55 gramm vaj
55 gramm finom kristálycukor
2 tojás
55 gramm liszt
vanília
tej a megfelelő állaghoz, kb. 1 evőkanál
A hozzávalókat összedolgozzuk (a fenti sorrendben), a végcél egy lágy massza, ami kanálpróbánál szép lassan esik le. A tésztát két vagy 3 adagra osztva, kis sütőformában külön laponként sütjük ki. Optimális esetben 3 darab, egyenként 7-8 cm átmérőjű kört süthetünk belőle. 180 fokon 20-25 perc, mire aranybarnára sül. Rácson hűtjük és pihentetjük.
A krémhez:
150 gramm tejcsokoládé
60 gramm vaj
likőr tetszés szerint
Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, az íze kedvéért 2-4 cent likőrrel ízesítjük, én amarettot használtam.
A tésztákat megtöltjük a csokikrémmel, majd kívülről is burkoljuk. Minimum 2 órára a hűtőbe tesszük, míg a csoki megszilárdul. A csokikrémet addig szobahőmérsékleten tároljuk. A díszítéshez a csokikrémet habzsákba töltjük, és csillagcsővel kis virágot formázunk a torta oldalán (és tetején). Ezúttal marcipántetőt és ráadásként egy marcipánvirágot készítettem.
Egy másik változatban csokoládé transzferfóliával készítettem el a torta tetejét, de erről majd máskor...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.