2013. február 20., szerda

Az én sziromtortám

Rég kacérkodom már ezzel a dekorelemmel, de valahogy a vajkrémtől eddig óckodtam, végül most elkészítettem, és úgy látom, jól sikerült.



A torta alapja egy egyszerű piskóta, 3 részből áll, belül és kívül is vajkrémmel töltöttem, burkoltam. A kihűlt piskótát betöltöttem a vajkrémmel, majd kívülről is átkentem. Pihentettem, 1-1,5 órát, majd jöhetett a dekoráció. 

A technikát kitűnően meg lehet ismerni ebből a videoból:


Ami pedig a vajkrémet illeti, én ezt a receptet használtam:

1/2 cup szobahőmérsékletű vaj
1,5 cup porcukor szitálva
2 teáskanál vaníliakivonat
ehhez az alaprecepthez én egyrészt tettem egy kis Cointreau likőrt, másrészt (részben) színeztem. 

Bár nem úgy tűnhet, könnyű a technika, hamar megvan a torta. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...