Vitán
felül áll, konyhámban ez az eperkrém az abszolút kedvenc, nagyon sokszor
készítem, és nagyon hamar elfogy. Gazdag íze és könnyű elkészítése mellett, az
állaga az, ami szinte bármilyen süteményhez felhasználhatóvá teszi. Ezúttal egy
csokis cupcake tésztán mutatom be, és egyben kellemes és ízletes húsvétot kívánok!
Tésztához:
-
125 gramm kristálycukor
-
2 tojás
-
125 gramm szobahőmérsékletű vaj
-
125 gramm liszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
1/2 teáskanál szódabikarbóna
-
vanília vagy vaníliakivonat (esetleg
vaníliaaroma)
-
3 evőkanál tej
-
2 evőkanál holland kakaópor
-
1 evőkanál Monini csokiszirup vagy Nesquick
csokiszósz (elhagyható)
Krémhez:
-
500 gramm mirelit eper
-
2 zacskó hidegen készíthető vaníliapuding
A
tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, a
tejet, sütőport, szódabikarbónát és a vaníliát, végül a kakaóport és
csokiszirupot. Papírformákba töltjük, és 200 fokos előmelegített sütőben 13-15
perc alatt megsütjük, majd rácson pihentetjük.
A
krémhez az epret felengedjük, és pürésítjük, a majd hozzáöntjük a pudingport
és alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük, és a csokis cupcake-re adagoljuk.
Ráadásként
ezúttal beleszúrhatunk egy-egy húsvéti marcipánfigurát.
B o l d o g h ú s v é t o t !
B o l d o g h ú s v é t o t !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.