Valamikor nagyon régen, Malaspina
torta néven kaptam még ezt az eredetileg olasz receptet egy kedves, gourmand
barátnőmtől, azóta aktív és sikeres szereplője a konyhámnak. Csokiimádóknak
kötelező!
Gluténmentes csokitorta
- 300 gramm étcsokoládé
- 100 gramm vaj
- 100 gramm nyírfacukor
- 4 tojás
A csokit és a vajat vízgőz felett elkezdjük megolvasztani.
Közben a tojások sárgáját és a cukrot (normál esetben porcukrot) habosra
keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az olvadt csokis, vajas masszát
először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan a felvert
fehérjével lazítjuk.
180 fokra előmelegített (nem légkeveréses) sütőben 20-25
perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a belső magja még laza, csokis, de már
nem folyékony.
Vaníliafagylalttal
vagy tejszínhabbal és eperrel még csodásabb az ízélmény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.