Kevertem, kavartam, és végre csináltam egy répás cupcake sorozatot. Könnyű, lágy és "ínycsiklandozó", ha hinni lehet kicsilányomnak ;-)
Répás cupcake
3 tojás
250 gramm barna cukor
125 gramm vaj
1 teáskanál vanília kivonat
5 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
300 gramm reszelt répa
Végtelen egyszerű összerakni: a tojást a cukorral habosra keverjük (a cukor felolvad, habos és világos lesz), majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, darabolt vajat, jól összedolgozzuk. Ezután jön a liszt, a vanília és a sütőpor, végül a reszelt répa és a citromhéj.
Kapszlikba vagy apróbb formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Az alaprecepttel tovább kísérleztem, így bizton állíthatom, hogy a tésztának nagyon jót tesz 2-3 mokkáskanál fahéj, kis őrölt gyömbér, más változatban a citrom helyett narancs reszelt héja.
A tetejére egy szintén gyors tető jön, mascarponet vaníliával és ízlés szerint porcukorral habosra keverünk, majd kis méretű tortakéssel a süti tetejére dolgozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.