2013. április 28., vasárnap

Könnyű, narancsos csokis szülinapra

Még a kokeshi babával együtt készült ez a könnyű krémes változat.





A narancsos tésztához:
125 gramm cukor
2 tojás
125 gramm vaj
125 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál Cointreau likőr (vagy narancslikőr vagy aroma, esetleg narancslé)

A tésztát egyszerűen (a fenti sorrendben) bekeverjük, majd 200 fokon 12-13 perc alatt megsütjük.

A krémhez:
250 gramm mascarpone
1 deci habtejszín
citrom és/vagy narancs reszelt héja
1 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint lehet több is)
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál Cointreau likőr (vagy narancslikőr vagy aroma, esetleg narancslé)

A kész, könnyű, habos krémet nyomózsákból töltjük a cupcake-re, már csak tetszőleges díszíteni kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...