A LIKE magazin általam készült receptválogatásainak egyikében külön fejezetet szenteltem az egészségesen finom sütiknek. Fontos, hogy legyenek alternatívák diétázó rokonnak, gluténérzékeny barátnak, vagy csak úgy...
A receptet részleteiben itt, ott már megmutattam, de így együtt még nem.
Cupcake a legérzékenyebbeknek
glutén-, laktóz-, cukormentes cupcake túrótetővel
12
darabra
Tésztához:
125 gramm nyírfacukor
2 tojás
125 gramm zsírszegény, joghurtos, szobahőmérsékletű vaj
63 gramm teljes őrlésű bio alakor ősbúzaliszt
63 gramm bio alakor ősbúza finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 vanília kikapart belseje
2 evőkanál laktózmentes tej
Tetőhöz:
250 gramm laktózmentes, zsírszegény túró
2 evőkanál nyírfacukor
1 deci laktózmentes habtejszín
1 citrom reszelt héja
1 vanília kikapart belseje
Fenti alapanyagokból a vaníliás
alap cupcake-recept egészséges változatát készíthetjük el. A tojást és a cukrot
kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, a tejet, sütőport, szódabikarbónát
és a vaníliát. Papírkapszliba töltjük, és 200 fokos előmelegített sütőben 13-15
perc alatt megsütjük.
A kihűlt cupcake-hez elkészítjük a túrótetőt; a túrót
villával jól széttörjük, felöntjük a tejszínnel és a további hozzávalókkal
krémesre keverjük. Nyomózsákból a sütire adagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.