2013. április 6., szombat

Mindenmentes, mégis finom!

A LIKE magazin általam készült receptválogatásainak egyikében külön fejezetet szenteltem az egészségesen finom sütiknek. Fontos, hogy legyenek alternatívák diétázó rokonnak, gluténérzékeny barátnak, vagy csak úgy... 



A receptet részleteiben itt, ott már megmutattam, de így együtt még nem. 

Cupcake a legérzékenyebbeknek
glutén-, laktóz-, cukormentes cupcake túrótetővel
12 darabra

Tésztához:
125 gramm nyírfacukor
2 tojás
125 gramm zsírszegény, joghurtos, szobahőmérsékletű vaj
63 gramm teljes őrlésű bio alakor ősbúzaliszt
63 gramm bio alakor ősbúza finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 vanília kikapart belseje
2 evőkanál laktózmentes tej

Tetőhöz:
250 gramm laktózmentes, zsírszegény túró
2 evőkanál nyírfacukor
1 deci laktózmentes habtejszín
1 citrom reszelt héja
1 vanília kikapart belseje

Fenti alapanyagokból a vaníliás alap cupcake-recept egészséges változatát készíthetjük el. A tojást és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, a tejet, sütőport, szódabikarbónát és a vaníliát. Papírkapszliba töltjük, és 200 fokos előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.

A kihűlt cupcake-hez elkészítjük a túrótetőt; a túrót villával jól széttörjük, felöntjük a tejszínnel és a további hozzávalókkal krémesre keverjük. Nyomózsákból a sütire adagoljuk.


Könnyű, egészséges, finom - kell ennél több?! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...