2013. június 29., szombat

Kedvenc piskótám

Azt olvastam az egyik kedvenc angol iskolámnál, hogy megtanítják a jelölteket tökéletes piskótát sütni... Victoria sponge, a klasszikus angol piskóta. Erről jutott eszembe, hogy mennyire imádom, és imádják az én ilyen jellegű piskótámat. 



Visszaolvasva korábbi bejegyzésemet, megkövetem magam, mert ezt az egyszerű tortát is lehet tökélyre fejleszteni, mondom, top kedvenc, alig várom, hogy ha a készülő torta miatt kicsit farigcsálnom kell a megsült tésztából, legyen mit megkóstolni. 

A recept az előbbi bejegyzésben is szerepel, de itt van újra, egy kb. 12 szeletes tortához. 

338 gramm vaj
338 gramm cukor
6 tojás
338 gramm liszt 
4 teáskanál sütőpor
vanília (kivonat, aroma, valódi)
2-4 evőkanál tej 

A vajat a konyhai robotgép dagasztó karjával habosra keverem a cukorral. A tojássárgáját egyenként hozzáadagolom. Jöhet a vanília, majd a sütőporral elkevert liszt. A krémes, lágy esésű tésztaállag eléréséhez tejjel lazítom a masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztához keverem, elegyítem.
Két, egyforma, kivajazott sütőformába töltöm, egyenlően elosztva, és 180 fokon, légkeveréssel, kb. 25-35 perc alatt sütöm készre. Törékeny, puha, lágy végeredményt kapunk, óvatosan kell bánni vele.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...