Az előbbi epres túrótortával nagyon egyező alapokból egy frissítő citromos túrótorta született - ezúttal is laktóz- és tojásmentesen.
Ahogy említettem is, egyszerre két torta készült, ez a változat kedvezett a felnőttes ízlésnek, igazi könnyű nyári desszert, frissítő citromízzel.
Citromos túrótorta
az alaphoz:
- 250 gramm zabkeksz
- 100 gramm vaj
a túrókrémhez:
- 500 gramm zsírszegény laktózmentes túró
- 1 dl laktózmentes tejföl
- 1 dl laktózmentes joghurt
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1,5-2 citrom reszelt héja
- 1 citrom kifacsart leve
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 zacskó Oetker zseléfix
a tetőhöz:
- 1,5-2 citrom vékony karikára szelve
- 1,5 dl víz
- 100 gramm cukor
Ahogy az epres változatnál, itt is egy kb. 12 szeletes (18-as) tortaformát használunk. A torta alapjához a kekszet apróra morzsoljuk, törjük, majd a vajjal összedolgozzuk, és szép egyenletes réteget képezve a tortaforma aljába dolgozzuk. Hűtőbe tesszük.
A citromot a tetőhöz vékony szeletekre, félkörökre vágjuk. A 1,5 deci vizet a cukorra tűzre tesszük, összeforraljuk. Az így készült cukorszirupba bedobáljuk a kimagazott citromszeleteket, és órákig állni hagyjuk. A cukortól a héja puhul, az íze édesedik, tökéletes lezárás lesz az üde túrókrémhez.
A krémhez a túrót konyha robotgéppel addig dolgozzuk, míg jellegzetes morzsás állaga krémesebbé válik. Ekkor az összes hozzávalót beledolgozzuk, ízlés szerint porcukorral édesítjük. A kész túrókrémet a kekszes alapra töltjük, hűtőbe tesszük, pihentetjük.
Miután a torta 30-60 percet állt a hűtőben, kivesszük, ezt követően a cukorszirupból egyenként kivesszük a citromszeleteket, lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti formában a tortára tesszük.
- 250 gramm zabkeksz
- 100 gramm vaj
a túrókrémhez:
- 500 gramm zsírszegény laktózmentes túró
- 1 dl laktózmentes tejföl
- 1 dl laktózmentes joghurt
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1,5-2 citrom reszelt héja
- 1 citrom kifacsart leve
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 zacskó Oetker zseléfix
a tetőhöz:
- 1,5-2 citrom vékony karikára szelve
- 1,5 dl víz
- 100 gramm cukor
Ahogy az epres változatnál, itt is egy kb. 12 szeletes (18-as) tortaformát használunk. A torta alapjához a kekszet apróra morzsoljuk, törjük, majd a vajjal összedolgozzuk, és szép egyenletes réteget képezve a tortaforma aljába dolgozzuk. Hűtőbe tesszük.
A citromot a tetőhöz vékony szeletekre, félkörökre vágjuk. A 1,5 deci vizet a cukorra tűzre tesszük, összeforraljuk. Az így készült cukorszirupba bedobáljuk a kimagazott citromszeleteket, és órákig állni hagyjuk. A cukortól a héja puhul, az íze édesedik, tökéletes lezárás lesz az üde túrókrémhez.
A krémhez a túrót konyha robotgéppel addig dolgozzuk, míg jellegzetes morzsás állaga krémesebbé válik. Ekkor az összes hozzávalót beledolgozzuk, ízlés szerint porcukorral édesítjük. A kész túrókrémet a kekszes alapra töltjük, hűtőbe tesszük, pihentetjük.
Miután a torta 30-60 percet állt a hűtőben, kivesszük, ezt követően a cukorszirupból egyenként kivesszük a citromszeleteket, lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti formában a tortára tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.