2015. június 20., szombat

Túrótorta epervelővel


Múlt hétvégén egy iskolai társaság kerti bulijára voltunk hivatalosak, és mivel jó sokan voltunk, külön készítettem a kölköknek és a felnőtteknek egy-egy tortát - a közös mindkettőben a túró volt. A torta laktóz- és tojásmentes - ebben a változatban eperrel.



Túrótorta epervelővel

Ez egy kifejezetten gyors, majdnem minden mentes sütemény, könnyű nyári délutánokra.

az alaphoz:
- 250 gramm zabkeksz
- 100 gramm vaj

a túrókrémhez:
- 500 gramm zsírszegény laktózmentes túró
- 1 dl laktózmentes tejföl
- 1 dl laktózmentes joghurt
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 zacskó Oetker zseléfix (vagy 12 levél hidegen készíthető zselatin)

epervelőhöz:
- 250 gramm eper (lehet mirelit is)
- kevés kristálycukor ízlés szerint
- 2 csapott mokkáskanál keményítő

A süteményhez egy kerek tortaformát használjuk, a képen látható 18-as, kb. 12 szeletes. A torta aljához a zabkekszet apró morzsává törjük, majd eldolgozzuk a szoba hömérsékletű vajjal. Ha homogén elegyet kaptunk, elnyomkodjuk a tortaforma aljában, egyenes lapot képezve. 

A túrót konyhai géppel addig keverjük, míg krémes (kevésbé darabos, már nem morzsás) állagú lesz. Ezt követően az összes hozzávalót hozzákeverjük, összedolgozzuk. A kekszes alapra töltjük, tetejét aprólékosan egyenesre dolgozzuk el. 

Az epret turmixoljuk (ezért lehet akár mirelit is), ízlés szerint cukorral édesítjük, de figyeljünk, hogy az eper pikáns íze ne vesszen el. 2 kávéskanálnyi keményítővel sűrítjük, picit állni hagyjuk, majd óvatosan, vékony rétegben a túrókrémre adagoljuk. 

Kész is. Voila!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...