2016. március 26., szombat

Húsvéti epres túrótorta

Az eper és a túró kedvelt alapanyaga süijeimnek, ez most sincs másként, a húsvéti változatnál....




Epres túrótorta

tésztához:
90 gramm liszt
60 gramm vaj
30 gramm porcukor
1 tojás sárgája

krém:
250 gramm túró (laktózmentes, zsírszegény)
2 dl joghurt (laktózmentesen)
1 zacskó hidegen készíthető vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
porcukor ízlés szerint
zselatin (vagy fél zacskó zselatin fix)

tető:
megmosott, megtisztított felszeletelt eper
piros színű tortazselé

A tésztával kezdünk, a linzertésztát meggyúrjuk, hűtőben pihentetjük, majd 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és kerek formákat szaggatunk belőle - olyan formájút és méretűt, amilyenben a tortát is összeszereljük majd. 200 fokon megsütjük, majd pihentetjük. 

Ha van sütőformánk, amivel szaggatjuk, abban nagyon szépen el lehet készíteni a desszertet, ha nincsen egy széles pohár is megteszi.

A krémhez a túrót krémesre keverjük a konyhai gépben, hozzáadagoljuk a joghurtot, ízesítjük (ne túl édesre), jöhet bele a citrom héja és a vaníliakrémpor. Kis zselatinnal gondoskodhatunk a biztos tartásról. 

A linzerkarikákra kis krémet adagolunk, majd néhány szelet epret rétegezünk bele, ezt követően újra krém, a sort annyi eperszelettel fejezzük be, ami szépen elfedi a krémet. 

A tortazselét elkészítjük a leírásnak megfelelően (2 evőkanál cukor, 2,5 deci víz) és ha elnyerte a megfelelő állagát, az eperre töltjük, úgy hogy elfedjen minden részletet. Egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, majd tálaljuk, és husss.... olyan gyorsan elfogy!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...