Epres túrótorta
tésztához:
90 gramm liszt
60 gramm vaj
30 gramm porcukor
1 tojás sárgája
krém:
250 gramm túró (laktózmentes, zsírszegény)
2 dl joghurt (laktózmentesen)
1 zacskó hidegen készíthető vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
porcukor ízlés szerint
zselatin (vagy fél zacskó zselatin fix)
tető:
megmosott, megtisztított felszeletelt eper
piros színű tortazselé
A tésztával kezdünk, a linzertésztát meggyúrjuk, hűtőben pihentetjük, majd 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és kerek formákat szaggatunk belőle - olyan formájút és méretűt, amilyenben a tortát is összeszereljük majd. 200 fokon megsütjük, majd pihentetjük.
Ha van sütőformánk, amivel szaggatjuk, abban nagyon szépen el lehet készíteni a desszertet, ha nincsen egy széles pohár is megteszi.
A krémhez a túrót krémesre keverjük a konyhai gépben, hozzáadagoljuk a joghurtot, ízesítjük (ne túl édesre), jöhet bele a citrom héja és a vaníliakrémpor. Kis zselatinnal gondoskodhatunk a biztos tartásról.
A linzerkarikákra kis krémet adagolunk, majd néhány szelet epret rétegezünk bele, ezt követően újra krém, a sort annyi eperszelettel fejezzük be, ami szépen elfedi a krémet.
A tortazselét elkészítjük a leírásnak megfelelően (2 evőkanál cukor, 2,5 deci víz) és ha elnyerte a megfelelő állagát, az eperre töltjük, úgy hogy elfedjen minden részletet. Egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, majd tálaljuk, és husss.... olyan gyorsan elfogy!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.