2016. október 9., vasárnap
Majdnem Rákóczi-túrós
Igazából a gombhoz kerestem kabátot; volt egy adag nagyon finom rebarbarás eperszószom, amihez mindenképpen valamilyen sült túrós sütit szerettem volna készíteni.
Így született meg a Rákóczi-túrós, ami ezúttal más befejezést kapott.
A Rákóczi-túrós áll ugyebár egy linzer alaptésztából, rá kerül egy vékony baracklekvár-réteg, majd a sült túró és legvégül jön a sült tojáshab és még baracklekvár. Nálam ebből a linzer és a túrós réteg készült el, erre jött az eperszósz.
Linzer alaptészta:
150 gramm liszt
100 gramm vaj
50 gramm porcukor
2 tojás sárgája (az alaptészta nem tartalmaz tojást, de én 100 gramm lisztenként mindig adok legalább egy tojás sárgáját hozzá)
Túróréteg:
700-750 gramm túró (attól függően hogy sikerül venni / darabos túrót válasszunk, ne krémeset)
1 citrom reszelt héja
3-4 zacskó vaníliás cukor
2 tojás sárgája
porcukor ízlés szerint
Az alaptésztát bekeverjük, picit állni hagyjuk a hűtőben, majd nyújtjuk és a sütőformába tesszük, 12-14 perc alatt 190-200 fokon készre sütjük. Míg sül, elkészítjük a túrót. A túrót összetörjük villával, és a hozzávalókkal jól elkeverjük. A meleg tésztára adagoljuk (itt jöhet egy vékony lekvárréteg), majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, a kész túró felszíne aranybarna színekben játszik majd.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.