2017. május 22., hétfő

Túrós smarni eperöntettel

A túró és az eper állandó szereplője minden év májusában fiam szülinapi tortájában. Idén is feladta a leckét, túrós smarnira vágyna csak a szülinapján... csodás recept, mesés ízek :)


Hozzávalók
600 gramm túró
6 db tojás
150 gramm cukor
100 gramm gríz
3 evőkanál liszt
375 ml tejföl
75 gramm vaj
3 citrom reszelt héja

Elkészítés
A tojás sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverem, majd hozzáadagolom a túrót, tejfölt, búzadarát, citromhéjat és lisztet, és jól elkeverem. A kemény habbá vert fehérjét a végén óvatosan hozzákeverem. Egy nagy tepsibe öntöm, amiben kb. 1-1,5 cm magasan terül el. A 175 fokra előmelegített sütőbe teszem, és folyamatosan odafigyeléssel aranybarnára sütöm, ez kb. 20-30 perc.
A kész tésztát kanállal darabokra vágom, és így tálalom.

Az eperöntethez fél kiló mirelit epret használtam, amit kevés méz hozzáadásával összemelegítettem, majd hidegen tálaltam a smarnihoz.

Állandó szereplője lesz a repertoáromnak, annyira finom lett!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...