Hozzávalók
600 gramm túró
6 db tojás
150 gramm cukor
100 gramm gríz
3 evőkanál liszt
375 ml tejföl
75 gramm vaj
3 citrom reszelt héja
Elkészítés
A tojás sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverem, majd hozzáadagolom a túrót, tejfölt, búzadarát, citromhéjat és lisztet, és jól elkeverem. A kemény habbá vert fehérjét a végén óvatosan hozzákeverem. Egy nagy tepsibe öntöm, amiben kb. 1-1,5 cm magasan terül el. A 175 fokra előmelegített sütőbe teszem, és folyamatosan odafigyeléssel aranybarnára sütöm, ez kb. 20-30 perc.
A kész tésztát kanállal darabokra vágom, és így tálalom.
Az eperöntethez fél kiló mirelit epret használtam, amit kevés méz hozzáadásával összemelegítettem, majd hidegen tálaltam a smarnihoz.
Állandó szereplője lesz a repertoáromnak, annyira finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.